Tweede ritzege voor Ewan

Tweede ritzege voor Ewan

Caleb Ewan heeft zijn tweede ritzege beet in de Ronde van Italië. "Mijn ploeg leverde echt enorm goed werk", sprak hij vandaag na afloop van de elfde etappe. "Ik ben blij dat ik hen nog eens kan belonen met een zege." Ewan moest wachten tot de achtste etappe vooraleer hij een eerste keer mocht juichen, vandaag schoot hij opnieuw raak. "Zo'n lange etappe als vandaag ligt me beter dan de rit van gisteren", verklaarde hij. "Dan zijn er meer sprinters met vermoeide benen, terwijl ik me nog fris voelde. Ik koos voor het wiel van Ackermann, want ik wist dat hij nog steeds snel was (ondanks zijn val van gisteren, red) en hij kwam opeens langszij. Hij had een goede lead-out en dus was het een goede zaak om voor zijn wiel te kiezen. Hij zette vroeg aan, ik timede mijn sprint perfect en pak de zege. Geweldig."

De Australiër loofde zijn team. "Ze deden het echt super", zegt hij. "Ik was vandaag ook al wat meer relax, omdat ik al een zege behaalde, dan gaat alles net iets eenvoudiger en ik ben blij dat ik hen kan terugbetalen voor al hun werk. Ik beschouwde mezelf altijd als een van de topsprinters, deze twee ritzeges hebben nu ook bewezen dat ik bij de top hoor."

Morgen start de Australiër niet meer en begint hij na wat rust zijn voorbereiding op de Tour. "Deze Giro is het bewijs dat ik progressie heb gemaakt de voorbije maanden en ik kijk uit naar wat volgt."

bron: Belga