Tweede bloederige muurschildering ontdekt in Brussel

In Brussel is opnieuw een expliciete muurtekening opgedoken. Op een gevel van een flatgebouw in de Brigitinnenstraat, in de buurt van het station Brussel-Kappellekerk, is een bebloede man met uitgesneden buik te zien, die ondersteboven aan een touw hangt.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Foto R.V.

Afgelopen weekend dook aan de Vlaamse Poort ook al een opvallende muurschildering op. Daarop staat het tafereel van een onthoofding, gebaseerd op een werk van de schilder Caravaggio. De tekening aan de Kapellekerk lijkt dan weer sterk op ‘De lijken van gebroeders De Witt', een werk van de Nederlandse schilder Jan De Baen.

Bij het kabinet van Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) wil voorlopig niemand reageren op de nieuwe muurschildering. Het werk aan de Vlaamse Poort wordt voorlopig niet verwijderd, "tenzij erom wordt verzocht", zei de burgemeester zondag nog.

Afgelopen zomer doken er in de stad ook al anus-, penis- en penetratietekeningen op. Het is niet duidelijk wie daar achter zat. Ook de recentste muurschilderingen werden anoniem gemaakt.