Twee vrouwen aangevallen op bus omdat ze weigerden elkaar te kussen

Twee vrouwen aangevallen op bus omdat ze weigerden elkaar te kussen

Melania Geymonat, een Uruguayaanse stewardess van Ryanair en haar Amerikaanse vriendin Chris zaten op een dubbeldekkerbus toen enkele mannen mannen hen benaderden. De bende maakte seksuele gebaren en eiste dat het koppel elkaar kuste. Toen het paar weigerde, gooide de bende munten naar hen. Vervolgens vielen ze hen medogenloos aan.

"Ze wilden dat we kusten en elkaar streelden, zodat ze ons konden bekijken", vertelt Melania op de Uruguayaanse nieuwssite Montevideo Portal. "Ik probeerde hen af te wimpelen, omdat ik geen confronterend persoon ben. Daarom vroeg ik of ze ons alsjeblieft met rusten konden laten, omdat Chris zich niet lekker voelde."

Bloed

Maar al snel kregen de vrouwen er genoeg van, wat de barbaren deed ontsporen. Ze vielen de twee vrouwen aan en takelden hen stevig toe. "Ik weet niet eens of ik bewusteloos was. Ik voelde bloed, ik bloedde helemaal over mijn kleren en over de vloer", gaat Melania verder. "Daarna herinner ik me niet eens wanneer de bus stopte of wie de politie belde." De bende ging er daarna ook nog eens vandoor met hun spullen.

Door hun verhaal te delen willen ze het geweld tegen vrouwen aanklagen. "Wat mij het meest aanspoorde om het verhaal te vertellen, is het geweld tegen vrouwen dat ik waarneem. Niet alleen hier in Europa, maar ook in Uruguay", besloot Melania. Het paar bedankte de Londense politie voor hun behulpzaamheid.