Twee vergeten gedichten van Tolkien teruggevonden in oud schoolblad

Twee vergeten gedichten van Tolkien teruggevonden in oud schoolblad

De werken werden ontdekt nadat Wayne Hammond, een geleerde die zich toelegt op het werk van Tolkien, een briefje vond. Daarin vermelde de schrijver dat twee van zijn gedichten verschenen waren in de 'Abingdon Chronicle'. Hammond besefte dat Tolkien het schoolblad van Our Lady's School in Abingdon bedoelde en nam contact op met huidig directeur Stephen Oliver.

Oliver slaagde er niet in om de juiste jaargang van het magazine te vinden en verwees Hammond naar het archief van de kloosterorde die de school oprichtte. Tijdens research voor een oudleerlingenavond stuitte het schoolhoofd alsnog op het correcte magazine, dat de gedichten 'The Shadow Man' en 'Noel' bevat. Waarschijnlijk pende Tolkien de werken neer toen hij hoogleraar Angelsaksische taal was aan de nabijgelegen Universiteit van Oxford.

Our Lady's School zal de gedichten nu tentoonstellen in een expositie over haar geschiedenis. David Brawn, van uitgeverij HarperCollins, bevestigde aan The Guardian dat het goed mogelijk is dat de zeldzame werken worden toegevoegd aan volgende edities van werken van Tolkien.