Twee verdachten van dood Noord-Ierse journaliste vrijgelaten

De Noord-Ierse politie (PSNI) heeft twee jongemannen zondagavond vrijgelaten die verdacht werden in het onderzoek naar de dood van journaliste Lyra McKee. McKee werd doodgeschoten tijdens rellen donderdagavond in Londonderry. De twee zijn niet in verdenking gesteld. De twee mannen, achttien en negentien jaar jong, werden opgepakt volgens de antiterrorismewetgeving en ondervraagd in Belfast. Bij hun vrijlating lanceerde de politie een nieuwe oproep tot getuigen.

Ik weet dat er mensen zijn die weten wat er gebeurd is maar die bang zijn om zich kenbaar te maken. Maar als u informatie heeft, ook al is het niet veel, gelieve contact op te nemen met de politie", zegt commissaris Jason Murphy n een persbericht.

Volgens de PSNI kwam Lyra McKee (29) om toen een man het vuur opende op de politie toen die een huiszoeking hield in de katholieke wijk Creggan in Londonderry. Er werden ook een vijftigtal molotov-cocktails gegooid naar de ordediensten.

Zaterdag nog zei Murphy dat hij vermoedde dat de "verantwoordelijken" van de dood van de jonge journaliste leden zijn van het New IRA, een dissidente groep van het IRA, die ijvert voor een hereniging van Ierland, en daarbij geen geweld ontziet.

bron: Belga