Twee verdachten schietpartij Vorst nog steeds voortvluchtig

Twee verdachten schietpartij Vorst nog steeds voortvluchtig

In de loop van gisterenavond en vannacht heeft de federale politie twee verdachten opgepakt. Eén verdachte werd in het ziekenhuis van Halle binnengebracht met een gebroken been. Hij werd meteen geopereerd en is nog niet ondervraagd. De persoon die hem had binnengebracht, sloeg op de vlucht toen de politie in het ziekenhuis arriveerde. Een tweede verdachte werd meegenomen na een andere huiszoeking in Vorst.

Het is niet duidelijk wat de rol van de twee verdachten is in de gebeurtenissen van gisterenavond. Hun betrokkenheid bij de feiten wordt nog onderzocht. In de loop van de dag zal beslist worden of ze aangehouden blijven. Er waren ook nog andere huiszoekingen gisteren, maar daarover wordt geen verdere info gegeven.

De gedode schutter is geïndetificeerd als de 35-jarige Mohammed Belkaïd. Hij was van Algerijnse afkomst en verbleef illegaal in het land. De man stond bij de ordediensten enkel bekend om een diefstal. In het appartement zijn een kalasjnikov, talloze kogels, een boek over het salasfisme en een vlag van IS gevonden.

De actie begon gisteren omstreeks 15 uur, toen de politie aanbelde bij een huis in de Driesstraat in Vorst. De ordediensten werden meteen onder vuur genomen, waarbij vier agenten gewond raakten, onder wie ook een Franse politieagente. Eén agent werd in het oor geraakt. Iemand anders was op zijn dienstwapen geraakt.