Twee op een rij voor Thibau Nys op BK veldrijden

Twee op een rij voor Thibau Nys op BK veldrijden

Thibau Nys (AA-Drink Jongerenteam) heeft zich deze namiddag op de luchtmachtbasis in Koksijde tot Belgisch kampioen veldrijden bij de tweedejaarsnieuwelingen gekroond. De vijftienjarige Nys, zoon van veldriticoon Sven Nys, reed op de eerste plaats een verstandige cross. Zonder al te diep te moeten gaan wist hij van start tot finish te domineren. Na eerder al enkele prikken te hebben uitgedeeld, plaatste Nys in de voorlaatste ronde zijn beslissende versnelling. Dante Coremans kon niet volgen en viel zelfs nog terug naar de vierde plaats, op 47 seconden van de winnaar. Het zilver ging uiteindelijk naar Jetze Van Campenhout, die zestien seconden na de jonge Nys over de streep bolde. Diens ploegmakker Ward Huybs werd op iets meer dan een halve minuut derde.

Voor Thibau Nys is het al de tweede Belgische titel op rij. Vorig jaar kroonde hij zich in Oostende tot Belgisch kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen. Komend seizoen rijdt hij bij de junioren.

Deze namiddag wordt met de wedstrijd bij de junioren de eerste dag van het BK afgesloten. Morgen worden nog de wedstrijden bij de mannen, vrouwen en beloften gereden.

bron: Belga