Twee leidinggevenden verlaten Facebook

Twee leidinggevenden stappen op bij socialemediabedrijf Facebook. Facebook-baas Mark Zuckerberg zegt donderdag dat productiehoofd Chris Cox en de verantwoordelijke van chatdienst WhatsApp, Chris Daniels, beslist hebben om het bedrijf verlaten. "Hoewel het triest is om zo'n geweldige mensen te verliezen, schept het ook kansen voor andere geweldige leidende persoonlijkheden", zei Zuckerberg. Het nieuwe hoofd van WhatsApp wordt Will Cathcart, die tot nu toe voor de Facebook-app verantwoordelijk was. Zuckerberg beschrijft Cathcart als "een van de meest getalenteerde leidinggevenden van ons bedrijf".

Een opvolger voor Cox is er nog niet. Cox managede onder meer de strategie van de verschillende apps van het concern. De verantwoordelijken van Facebook, Instagram, Messenger en WhatsApp zullen voortaan rechtstreeks aan Zuckerberg rapporteren.

Nadat Facebook steeds meer kritiek te verwerken had gekregen, kondigde Zuckerberg vorige maand aan dat het netwerk sterk zal inzetten op de bescherming van privégegevens.

bron: Belga