Twee doden en vier gewonden bij botsing tussen bootjes in Venetië

Twee doden en vier gewonden bij botsing tussen bootjes in Venetië

Twee vissers zijn afgelopen nacht overleden nadat hun boot tegen een andere boot botste in de lagune van Venetië. In de andere boot vielen vier gewonden. Dat meldt de brandweer van de Italiaanse stad. De boten botsten rond middernacht tegen elkaar. Volgens de brandweer was de boot met de twee vissers gestopt aan de ingang van het kanaal van San Nicolo di Lido toen een andere boot er tegen botste. Eén visser werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Het lichaam van de tweede schipper werd later uit het water gehaald.

De twee slachtoffers waren 69 jaar oud, afkomstig uit Venetië en al jaren bevriend. Volgens Italiaanse media zaten in de andere boot vier jongeren uit Venetië, twee jongens en twee meisjes. Zij waren blijkbaar naar een feestje geweest op een eilandje in de buurt.

De oorzaak van het ongeval is volgens de politie vermoedelijk te hoge snelheid, verstrooidheid of het ontbreken van een licht op één van de boten. Volgens een test waren de vier jongeren niet onder invloed van alcohol, aldus de Italiaanse media.

bron: Belga