Twee Belgen kopen peperdure Mercedes

Twee Belgen kopen peperdure Mercedes

De hypercar is in primeur voorgesteld op het autosalon van Frankfurt. In de marge van het salon werd informatie vrijgegeven over de kopers van het model. Van de bijzonder exclusieve auto worden slechts 275 exemplaren gebouwd. Er zouden heel wat meer Belgische kandidaten geweest zijn, maar slechts twee werden weerhouden: iemand uit Vlaanderen en iemand uit het Brusselse.

Topsnelheid

De hypercar krijgt een motor mee uit de Formule 1, een 1.6 V6, en vier elektromotoren. Daarmee krijgt de auto een vermogen van meer dan 1.000 pk en een topsnelheid van meer dan 350 km/u. De sprint van 0 naar 200 km/u vergt minder dan 6 seconden. Alle 275 stuks waren meteen uitverkocht, en de vraag was volgens Mercedes veel groter dan het aanbod.

Duurste auto

Het speeltje is een van de tien duurste wagens ter wereld, maar aan het record kan hij niet tippen. De duurste auto ooit is de Rolls Royce Sweptail, waarvoor 11,5 miljoen euro neergeteld werd. Belangrijke nuance: van die vierwieler werd slechts één exemplaar gebouwd en hij werd volledig volgens de wensen van de koper gemaakt.

Toch blijft 2 miljoen euro een waanzinnig hoge prijs. Ter vergelijking: voor 300.000 euro heb je ‘al' een Ferrari F12. Voor een ‘gewone' limousine van Rolls Royce betaal je ongeveer een half miljoen euro. Je kan natuurlijk ook gaan voor een Peugeot 108 van 10.000 euro en met het uitgespaarde bedrag eens op café gaan.