Twee Belgen horen bij meest invloedrijke mensen

Twee Belgen horen bij meest invloedrijke mensen

Riz Ahmed, de Britse acteur en zanger van Pakistaanse afkomst, prijkt op de cover van het gerenommeerde tijdsschrift. Het magazine looft hem voor zijn passie en activisme. Zo zamelt hij geld in voor Syrische vluchtelingen en kinderen.

De redactie van het magazine verdeelde de honderd namen in vijf rubrieken: iconen, artiesten, leiders, titanen en pioniers. Het is zoals elk jaar een bont allegaartje van wereldleiders, populaire muzikanten en artiesten en sportlui. Van klokkenluider Julian Assange over actrice Emma Stone tot Snapchat-CEO Evan Spiegel en voetballer Neymar.

Belgen

Ook twee Belgen kregen een plaatsje in de lijst. De modeontwerper Raf Simons staat in de lijst als icoon. "Hij heeft mode en design mee grootgemaakt in de jaren 90 en het begin van de 21ste eeuw. Zijn invloed en zijn werk is belangrijker en relevanter dan eender welk ander op dit moment", staat er op de website van Time te lezen.

Minder bekend is Michaël Gillon, de Belgische astronoom die samen met zijn team van de Universiteit van Luik zeven nieuwe planeten heeft ontdekt. Hij wordt vermeld samen met zijn collega's Natalie Batalha en Guillem Anglada-Escudé in de rubriek pioniers. Daarin staan onder meer ook muzikant Chance the Rapper, Donald Trumps dochter Ivanka en schoonzoon Jared Kushner.