Twee aanhoudingen nabij Nederlandse Urk nadat bende jongeren gezin belaagt

Bij een controle op een toegangsweg naar Urk, een gemeente in het noordelijke provincie Flevoland, heeft de politie dinsdagavond twee mannen aangehouden. Een van hen kon zich niet legitimeren. De andere man had een honkbalknuppel bij zich. De politie heeft die in beslag genomen. Politieagenten controleerden dinsdagavond op de toegangswegen naar Urk om te voorkomen dat groepen naar het dorp zouden komen om te vechten. Een ruzie bij een snackbar was maandagavond uitgelopen op een vechtpartij in en bij een huis aan de Noorderpalen, waar zich een groep van tientallen jongeren had verzameld. Een 36-jarige vrouw, die in het huis woonde, raakte daarbij gewond. Volgens Nederlandse media gaat het om de moeder van een achttienjarige jongen die door de groep geviseerd werd. De regionale Omroep Flevoland bericht dat ook racistische leuzen geroepen werden. De groep jongeren belaagde eveneens een journalist van de omroep.

Op sociale media gingen berichten rond over een nieuwe confrontatie dinsdagavond. De politie en de gemeente Urk waren daarom extra alert. Maar volgens de politie bleven grote incidenten dinsdagavond uit.

Een 18-jarige Urker werd dinsdag aangehouden voor mishandeling in de woning aan de Noorderpalen, een 21-jarige uit dezelfde gemeente moest mee naar het bureau omdat hij in een filmpje op sociale media dreigende taal uitsloeg en een wapen liet zien.

bron: Belga