"Twaalf doden na door de VS gecoördineerde luchtaanval in Syrië"

"Twaalf doden na door de VS gecoördineerde luchtaanval in Syrië"

Minstens twaalf Syrische pro-regimestrijders zijn omgekomen nadat de internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten vannacht bombardementen heeft uitgevoerd op meerdere militaire doelwitten in het oosten van Syrië. Dat maakte het in Londen gevestigde Syrische Observatorium voor Mensenrechten (SOHR) bekend. De overleden slachtoffers waren volgens het Syrisch Observatorium niet van Syrische afkomst.

De luchtaanvallen waren gericht tegen militaire stellingen ten zuiden van de stad Abu Kamal, zegt het SOHR. Abu Kamal ligt op ongeveer vijftien kilometer van de grens met Irak en is een gebied dat verschillende keren is aangevallen door terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

Het Syrische staatspersagentschap Sana verklaarde dat de luchtaanval op Syrische militaire stellingen, gelegen tussen de Syrische woestijn en de Iraakse grens, enkel materiële schade heeft veroorzaakt.

Een Syrische bron met banden met de overheid meldt dat de doelwitten bewaakt werden door de Iraanse Revolutionaire Garde, het militair elitekorps van Iran.

De internationale coalitie onder leiding van de VS heeft nog niet bevestigd of zij de luchtaanvallen heeft uitgevoerd.

Bron: Belga