Tsjechië gaat door met bondscoach Vrba

Tsjechië gaat door met bondscoach Vrba

Ondanks de vroegtijdige uitschakeling in de eerste ronde op het EK in Frankrijk, mag Pavel Vrba toch doorgaan als bondscoach van de Tsjechische nationale ploeg. "Zijn volgende doel is Tsjechië naar het WK 2018 in Rusland te loodsen", bevestigde bondsvoorzitter Miroslav Pelta vandaag tijdens een persconferentie in de hoofdstad Praag. "Onze ploeg heeft zijn werk gedaan op dit EK, enkel in de laatste groepswedstrijd tegen Turkije (0-2 nederlaag en bijgevolg ook uitschakeling, red) lieten ze het afweten."

Met één punt eindigde Tsjechië op de laatste plaats in de sterke groep D, het slechtste resultaat ooit voor de Europese vicekampioen van 1996.

En ook bij Rusland, dat net als Tsjechië na de eerste ronde huiswaarts moest, lijkt bondscoach Leonid Slutski tegen de verwachtingen in op een verlengd verblijf te mogen rekenen, ook al kondigde de 45-jarige coach maandag na de uitschakeling aan niet te willen doorgaan tot het WK in 2018, dat in Rusland georganiseerd wordt. "Slutski zal pas de eerstvolgende dagen een beslissing nemen omtrent zijn toekomst. Het probleem is dat zijn contract bijna afloopt, maar wat ons betreft blijft hij de topkandidaat", vertelde Vitali Mutko, de Russische minister van Sport die ook bondsvoorzitter is. "Als hij toch vertrekt, moeten we een oplossing zoeken. Dan kan een buitenlander of zelfs een vrouw bondscoach worden."

bron: Belga