Trump ziet "enorm potentieel" voor handelsakkoord met Verenigd Koninkrijk

Trump ziet "enorm potentieel" voor handelsakkoord met Verenigd Koninkrijk

De Amerikaanse president Donald Trump ziet een enorm potentieel in een handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft hij via Twitter gemeld, net nu de onderhandelingen tussen de de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de brexit in een impasse zitten. "Mijn administratie kijkt ernaar uit om op grote schaal een handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk te onderhandelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!", tweette Trump.

De aanhangers van de brexit hopen op een vrijhandelsakkoord met de VS, dat snel na het vertrek uit de EU kan worden afgesloten.

Trump, zelf een grote tegenstander van het multilateralisme, heeft in het verleden al verschillende keren de voordelen aangehaald van een brexit zonder akkoord. Hij uitte in november ook al kritiek op het eerste akkoord van de Britse premier Theresa May, wat haar in een lastige positie bracht. Zo had hij in een interview met The Sun verklaard dat hij de onderhandelingen zelf op een andere manier had gevoerd dan May. May liet dan weer weten dat Trump haar had gesuggereerd om de Europese Unie voor het gerecht te dagen om de brexit te doen slagen.

Het Britse Lagerhuis stemt vandaag over een uitstel van de brexit, nadat het eerder deze week al stemde tegen het akkoord van Theresa May en tegen een brexit zonder akkoord.

bron: Belga