Trump vraagt Congres Obamacare in te trekken en te vervangen

Trump vraagt Congres Obamacare in te trekken en te vervangen

Tijdens zijn eerste toespraak voor het Congres dinsdagavond riep de Amerikaanse president Donald Trump verwacht op om Obamacare af te schaffen. "Vanavond roep ik het Congres ook op om Obamacare te herroepen en te vervangen", zei Trump. Bij het uitspreken van die woorden stak een deel van de Democraten een neerwaartse duim in de lucht, terwijl de Republikeinen massaal rechtstonden om te applaudisseren.

Dat moet volgens Trump gebeuren met "hervormingen die de keuze uitbreiden, de toegang verhogen en de kosten verlagen en tegelijkertijd een betere gezondheidszorg verschaffen".

Volgens Trump was het nooit een goede oplossing om elke Amerikaan te verplichten een gezondheidsverzekering aan te schaffen. "Om iedereen toegang tot een gezondheidsverzekering te geven, moet die goedkoper gemaakt worden, en dat is wat we gaan doen", aldus de Republikein.

Hij riep op doortastend op te treden, om alle Amerikanen te beschermen. "Actie is geen keuze, het is een noodzaak. Dus roep ik alle Democraten en Republikeinen in het Congres op om met ons te werken om de Amerikanen te redden van deze imploderende Obamacare-ramp."

bron: Belga