Trump president-elect - Voormalig burgemeester New York zal geen deel uitmaken van Trumps kabinet

Trump president-elect - Voormalig burgemeester New York zal geen deel uitmaken van Trumps kabinet

Rudy Giuliani, de voormalige New Yorkse burgemeester en sinds lang een vertrouweling van Donald Trump, zal geen deel uitmaken van de Trump-administratie, zei diens overgangsteam vrijdag.

Giuliani stond op de shortlist om minister van Buitenlandse Zaken te worden, maar liet vorige maand weten geen kandidaat meer te zijn.

"Hij is en blijft een goede vriend, en indien gepast zal ik hem bellen om advies en ik zie hem later een belangrijke plaats binnen de administratie innemen", zei Trump in een verklaring.

"Hij zou een uitstekend lid van het kabinet geweest zijn op verschillende posten, maar ik respecteer en begrijp zijn redenen om in de privésector te blijven volledig", zei Trump nog over Guiliani, die tijdens de aanslagen van 9/11 aan het hoofd van New York. Vorige maand zei Guiliani dat hij zou blijven werken in zijn advocaten- en adviesbureau, zonder verdere uitleg bij zijn beslissing te geven.

Sinds zijn verkiezingsoverwinning vorige maand is Trump bezig met het samenstellen van zijn team. Naar eigen zeggen maakt hij mogelijk volgende week zijn minister van Buitenlandse Zaken bekend. Kanshebbers voor deze post zijn voormalig presidentskandidaat Mitt Romney en voormalig CIA-directeur David Petraeus.

bron: Belga