Trump maakt gênant foutje in advertentie om fondsen te werven

Trump maakt gênant foutje in advertentie om fondsen te werven

De bewuste advertentie, die intussen verwijderd is, speelt in op de vaderlandsliefde van de Amerikanen, meer bepaald op hun liefde om de orde te bewaken en de grenzen te verdedigen. "Steun onze troepen", staat onder een stockfoto van vijf soldaten wiens silhouet afsteekt tegen de ondergaande zon. Boven hen vliegen drie gevechtsvliegen, maar... dat zijn geen jets van Amerikaanse makelij.

“That's definitely a MiG-29,” said Pierre Sprey, who helped design both the F-16 and A-10 planes for the U.S. Air Force. “I'm glad to see it's supporting our troops.”

(via ?@dlippman? ?@politico?) https://t.co/NibVOLdO63

— Carl Quintanilla (@carlquintanilla) September 15, 2020

AK-74 

Erger nog: het zijn MiG-29's - het type dat in de jaren 70 door de toenmalige Sovjet-Unie werd ontworpen om de Amerikaanse fighter jets te bevechten. Dat beweren althans Pierre Sprey, die de Air Force vliegtuigen van de VS mee ontwierp, en Ruslan Puhkov, de voorzitter van het Centrum voor de Analyse van Strategieën en Technologieën in Moskou. Pukhov wees er bovendien op dat een van de soldaten op de foto een AK-74-geweer in de handen houdt - tevens van Russische oorsprong.

Volgens het Amerikaanse Politico was het Trump-campagneteam niet bereikbaar voor commentaar.