Trump: "Lijkt erop dat ik immuun ben voor het coronavirus"

Trump: "Lijkt erop dat ik immuun ben voor het coronavirus"

"Het lijkt erop dat ik immuun ben voor, ik weet het niet, misschien een lange tijd, misschien een korte tijd, misschien voor het leven. Niemand weet het echt maar ik ben immuun", verklaarde hij tijdens een telefonisch interview met Fox News.

Zijn dokter, Sean Conley, zei zaterdag in een mededeling dat de president niet langer wordt beschouwd als iemand die anderen kan besmetten met het coronavirus. "Ik ben blij vanavond aan te kondigen (...) dat de president gelet op de huidige erkende standaarden niet langer een overdrachtsrisico voor anderen vormt." De arts deelde mee dat Trump aan alle criteria van de CDC voldoet om zijn quarantaine op een veilige manier stop te zetten.

Toespraak

Trump, die na zijn besmetting drie dagen in het ziekenhuis verbleef, hield zaterdag vanop het balkon van het Witte Huis een kwartier durende toespraak voor honderden aanhangers. In de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen van 3 november trekt hij vanaf volgende week opnieuw op campagne. Het ritme oogt intens, met tussenstops in Florida op maandag, Pennsylvania op dinsdag en Iowa op woensdag.