Trump haalt uit naar "oneerlijke" Democraten: "ze wilden ons vernietigen"

Trump haalt uit naar "oneerlijke" Democraten: "ze wilden ons vernietigen"

Nog geen 24 uur nadat hij op het impeachmentproces werd vrijgesproken, heeft de Amerikaanse president Donald Trump uitgehaald naar de "zeer oneerlijke en corrupte" Democraten die hem ten val wilden brengen. Hun daden hebben het land en zijn familie "zwaar leed" toegebracht, zo verklaarde hij vandaag tijdens het jaarlijkse National Prayer Breakfast in Washington. "Zoals iedereen weet, hebben mijn familie, ons geweldig land en uw president een vreselijke beproeving moeten doorstaan door enkele zeer oneerlijke en corrupte mensen", verklaarde Trump. "Ze hebben al het mogelijke gedaan om ons te vernietigen."

De toespraak van Trump bevatte ook een sneer naar Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, die eveneens aanwezig was op het evenement. "Ik hou niet van mensen die hun overtuiging gebruiken ter rechtvaardiging van dingen waarvan ze weten dat ze fout zijn", zei hij. "Ik hou niet van mensen die zeggen dat ze voor je bidden, terwijl duidelijk is dat ze dat niet doen." Pelosi heeft de voorbije maanden haar kritiek op Trump regelmatig begeleid van de mededeling dat ze bidt voor de president.

Trumps uithaal stond in schril contract met de sfeer van verzoening die traditioneel uitgaat van het interreligieuze National Prayer Breakfast.

De Amerikaanse president zal deze middag (18.00 uur Belgische tijd) in het Witte Huis nog een toespraak houden waarin hij ingaat op de impeachmentprocedure.

bron: Belga