Trouwring duikt na 37 jaar opnieuw op

Trouwring duikt na 37 jaar opnieuw op

Het echtpaar heeft hun verhaal uit de doeken gedaan bij de lokale krant Heraldo. Agustin Aliaga en Juani Sanchez stapten in het huwelijksbootje in 1979. Amper vijf maanden later speelde Agustin zijn trouwring al kwijt, terwijl hij aan het zwemmen was aan de kust van Benidorm. Het kersverse bruidspaar ging ervan uit dat ze de ring nooit meer zouden terugzien.

Maar 37 jaar later stuitte de Argentijnse duikster Jessy Nisos op het juweel. Vastberaden om de ring aan zijn rechtmatige eigenaar te bezorgen, plaatste Jessy een oproep op Facebook. "Ik heb deze trouwring gevonden terwijl ik aan het duiken was in de buurt van het eiland van Benidorm. Ik zou hem heel graag teruggeven aan zijn eigenaar. Het is al een tijdje geleden dat de ring is kwijtgespeeld, want hij zat onder het sediment.  Zou je dit alsjeblieft willen delen? Het is belangrijk dat ik de ring kan terugbrengen", aldus Nisos via Facebook.

Die oproep heeft zijn effect niet gemist. Meer dan 80.000 mensen plaatsten het bericht op hun profiel. Zo bereikte het ook de nicht van Agustin. Zij bracht haar oom en tante in contact met Jessy. "Om haar te bewijzen dat de ring van ons is, hebben we een kopie van ons trouwboekje en een foto van de ring gestuurd", aldus Aliaga.

Het echtpaar is dolblij dat ze de ring eindelijk terughebben. "Dit is echt een aangename verrassing. De ring zelf is niet zo belangrijk, maar de symbolische en emotionele waarde wel aangezien dit de ring is waarmee we getrouwd zijn in de kerk", besluit Agustin.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153947420802712&set=a.482209072711.261514.709267711

Foto Facebook / Jessy Nisos Benidorm