Triootjes moeten overspel goedmaken

Triootjes moeten overspel goedmaken

Mensen die in een relatie zitten, hebben vaak last van jaloezie. Hun partner in de armen van een ander zien is dan ook pijnlijk - om nog maar te zwijgen over intiemere praktijken. Maar toch zijn er ook heel wat avonturiers die zich minstens een keer in hun leven aan een trio wagen. Je zou het inderdaad kunnen afdoen als een drang naar avontuur of een gebrek aan jaloezie, maar volgens socioloog Ryan Scoats zit er meer achter.

Spannender

In zijn boek 'Understanding Threesomes' gaat de Brit op zoek naar de beweegredenen achter een triootje. En zijn bevindingen, uit een ondervraging van 200 personen, zijn op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Natuurlijk zijn er heel wat koppels die hun seksleven gewoon wat spannender willen maken. Voor heteroseksuele vrouwen blijkt een trio met een andere vrouw overigens een 'veilige' manier om hun nieuwsgierigheid naar seksuele betrekkingen met hetzelfde geslacht te bevredigen. Dit is vaak eenvoudiger dan alleen toenadering te zoeken tot een andere vrouw.

Vergiffenis

Volgens Scoats wordt een trio echter ook vaak gebruikt als pasmunt om vergiffenis te bekomen na overspel of een andere misstap. Gaat een partner vreemd, dan komt het regelmatig voor dat er een triootje wordt voorgesteld als een soort 'boetedoening'. Dat is op zijn zachts gezegd een twijfelachtige motivatie voor zo'n experiment tussen de lakens. Als je er zelf helemaal niets voor voelt is het absoluut een slecht idee om hier in mee te gaan. Doe je het toch, maak dan goede afspraken en bepaal duidelijke grenzen waarbinnen alle partijen zich comfortabel voelen.

De socioloog wijst er verder ook op dat mannen liever met twee vrouwen in bed duiken, terwijl vrouwen graag wat experimenteren met de ratio man-vrouw. Aan jou om uit te maken wat jouw voorkeur wegdraagt...