Trendalert: in deze bikini's straal jij straks op het strand

Trendalert: in deze bikini's straal jij straks op het strand

Comfort troef

Oysho (Bovenstuk: 25,99 euro, onderstuk: 19,99 euro)

Comfort prijkt tegenwoordig bovenaan ons prioriteitenlijstje. Dat betekent echter niet dat we aan klasse moeten inboeten. Deze zomer gaan ‘comfortabel' en ‘sexy' namelijk hand in hand. Tanga's maken plaats voor elegante retrobroekjes, die tenminste niet de hele tijd in je bilnaad kruipen. Kleine bovenstukjes worden dan weer vervangen door meer ondersteunende exemplaren. “Het is vooral belangrijk dat we zorgeloos kunnen genieten van onze strandvakantie”, legt Amanda uit. 

Terug naar de jaren 90

Etam, (Bovnestuk: 27,99 euro, Broekje: 16,99 euro)

Onder het motto ‘vroeger was alles beter' halen we de retrotrends weer vanonder het stof. Door de ninetiesmodellen en de felle kleuren wanen we ons spontaan op de set van Baywatch. Amanda: “Vooral roze is hot deze zomer. De kleur past zowel bij donkere als lichte types en flatteert dus iedereen.”

Heel multifunctioneel

H&M (Badpak: 34,99 euro, Rok: 39,99 euro)

Badkledij hoort niet enkel thuis op het strand of aan het zwembad. Je kunt je onepiece ook gewoon gebruiken om in te sporten of zelfs te gaan shoppen. “In Brazilië loopt iedereen van ‘s morgens tot ‘s avonds in beachwear”, vertelt Amanda. Meet jezelf een Brazilian look aan door een shortje of een hogetaillebroek over je badpak te dragen. Na een dagje luieren op het strand, kun je ook gewoon een mooie cover-up aantrekken en nog naar een feestje of een etentje snellen.

Scheer hoge toppen met je hoge taille

H&M (Bovenstuk: 19,99 euro, Onderstuk: 14,99 euro)

“Hogetaillebroekjes zijn waarschijnlijk de grootste trend deze zomer”, zegt de ontwerpster. Ze tonen heel elegant en laten je benen langer lijken. Bovendien zitten ze geweldig en kan je er makkelijk je buikje in verstoppen.

Less is more

H&M (Bovenstuk: 19,99 euro, Onderstuk: 14,99 euro)

Jungle Society, 259 euro

Deze wijsheid wordt vaak vergeten, maar viert hoogtij als het op de nieuwste badmode aankomt. De effen kleuren en minimalistische designs passen volledig binnen deze filosofie. Dit seizoen primeert uitstraling immers op uitbundigheid. “Elke vrouw zou zich mooi en zelfzeker moeten voelen,” vindt Amanda. “Dat is veel belangrijker dan de kledij die je draagt.”

Heleen Savels