Trekt het Top Gear-trio naar Netflix met een nieuwe autoshow?

Trekt het Top Gear-trio naar Netflix met een nieuwe autoshow?

Het einde aan de Top Gear-soap is nog niet in zicht. Volgens The Mirror hebben Richard Hammond en James May, de co-presentatoren van de ontslagen Jeremy Clarkson, een bod van 4 miljoen dollar van de BBC afgewezen.

Volgens de bron van de Britse krant hebben de twee presentatoren het aanbod afgewezen "omdat het niet goed zou voelen, mochten ze akkoord gaan. Ze hebben altijd gezegd dat ze als een volledig team komen en anders niet en dat standpunt is niet veranderd."

"Bovendien zijn ze allemaal erg enthousiast bij het vooruitzicht volledige controle te hebben over hun nieuwe show."

Hoewel de BBC zowel Hammond als May een veel grotere som geld beloofd hebben dan dat ze gewend zijn, zouden ze veel en veel meer kunnen verdienen bij een andere televisiezender die wel geld mag verdienen uit reclame.

Fans van Top Gear hopen dat het trio binnenkort werkzaam zal zijn bij Netflix. De streaming dienst liet zich eerder al ontvallen wel geïnteresseerd te zijn in een show rond auto's.

Hoe moet het dan verder met Top Gear? De BBC probeert krampachtig de show nieuw leven in te blazen. Chris Evans stond op de shortlist om presentator te worden en er werd gemeld dat de openbare omroep wilde werken met gastpresentatoren. Volgens de bron mag de inbreng die Clarkson in de show had niet onderschat worden. "Hij kwam met de ideeën, hij schreef de show, het was zijn kind. De BBC zal drie of vier goede mensen nodig hebben om hem te kunnen vervangen."

Netflix heeft nog niets gezegd over de show en of het bedrijf in gesprek is met de voormalige Top Gear-presentatoren.