Trek-Segafredo houdt Edward Theuns twee jaar langer aan boord

Trek-Segafredo houdt Edward Theuns twee jaar langer aan boord

Trek-Segafredo heeft bekendgemaakt het contract van onze landgenoot Edward Theuns met twee seizoenen te hebben verlengd. De 28-jarige Gentenaar keerde dit seizoen terug naar het team na een jaartje bij Sunweb in 2018. Voordien verdedigde hij ook in 2016 en 2017 al de kleuren van het Amerikaanse WorldTour-team. "Ik ben heel blij met mijn nieuwe contract", reageerde Theuns. "Na een jaartje te zijn weg geweest, begreep ik dat het gras niet groener is aan de overkant. Dit team voelt als familie voor mij. Het voelde in januari als thuiskomen. Ik hou van de sfeer en de mensen in het team. Ik ken iedereen en iedereen kent mij. Dat is een enorm voordeel. Ik hou ook van de uitdagingen die ik binnen het team krijg. In het verleden was de samenwerking uitstekend, dat zal in de toekomst ook zo zijn."

"Ik hoop in de toekomst zoveel mogelijk te winnen voor het team", vervolgde Theuns. "En ik hoop ook mijn rol te spelen in ons klassieke team. We hebben daarin een sterke kopman met Jasper Stuyven, en een opkomend talent met Mads Pedersen. Persoonlijk wil ik vaker meegaan in de ontsnapping, zoals ik dit jaar deed in Gent-Wevelgem. Ik denk dat die rol me ligt. Ik wil verder ook weer meer mijn kans gaan in massasprints. Dat is er de voorbije twee jaar niet van gekomen. Ik werd de voorbije weken twee maal tweede in een groepssprint, in de Adriatica Ionica Race en in de eerste etappe van de BinckBank Tour. Ik voel dat ik het nog kan."

Theuns telt zeven profzeges op zijn palmares, waaronder etappes in de Baloise Belgium Tour (2016), de BinckBank Tour (2017) en de Ronde van Turkije (2017). Zijn zege in Turkije was ook zijn laatste overwinning, intussen meer dan 22 maanden geleden.

bron: Belga