Trek deze herfst je stoute schoenen aan voor je make-up

Trek deze herfst je stoute schoenen aan voor je make-up

Metallic

Metallic make-up was een echte zomerhit. En aan de rist disco-beautyproducten te zien die deze herfst in de winkel liggen, gaat die trend wel nog even door. We gingen eens horen bij de make-up artist van L'Oréal Paris, Sir John, wat hij ervan denkt: "Met al mijn klanten kom ik systematisch terecht bij metallic make-up of make-up in kleurblokken.” Voor het opmaken van je lippen, bijvoorbeeld, suggereert Sir John een glinsterende kleur te laten contrasteren met een matte foundation, om een te glanzend effect te vermijden. Of laat je inspireren door de nieuwe, gedurfde podiumlook van Katy Perry. Haar flamboyante blik creëert ze met een metallic oogschaduw, die in evenwicht gebracht wordt door een matte lippenstift. Een vleugje highlighter frist de teint op met een gepareld effect.

AFP / V. Macon

Kleurblokken

AFP / J-B Lacroix

Spelen met blokken kleur is een makkelijke, ludieke manier om een indrukwekkende look te creëren. Dat hebben heel wat sterren goed begrepen. Onder hen ook de nieuwe koningin van de rode loper, Zendaya. Om haar look te imiteren, raadt Sir John aan voor kleuren te gaan die in het oog springen op je huidstint. Een roze lippenstift en een kobaltblauwe eyeliner op een lichte huid, bijvoorbeeld. Een oranje mond en een paarse eyeliner op een licht matte huid. Of paarse lippen en een klimopgroene eyeliner op een zwarte huid. Hij suggereert te kiezen voor een matte en fluweelachtige textuur, om een gepleisterd effect te vermijden. Zoals de Color Riche lippenstift van L'Oréal Paris.

 

Volle wimpers

AFP / T. Boddi

"Soms volstaat het je wimpers dikker te maken om een gedurfde, theatrale look te creëren”, legt Sir John uit. Tijdens de MTV Video Music Awards verscheen Nicki Minaj met een smoky eye en vleeskleurige lippen. Een relatief discrete, maar erg kunstige en relevante look, dankzij de provocerende wimpers. Om dat idee over te nemen zonder valse wimpers te moeten gebruiken, benadrukt Sir John het belang van een lash primer, die je eerst goed laat drogen voor je er een stevige laag eyeliner over de hele wimperlijn op aanbrengt. En als finishing touch nog twee overlays met mascara.