Treinstation Gent-Sint-Pieters is voortaan 'Neuzekesland'

Treinstation Gent-Sint-Pieters is voortaan 'Neuzekesland'

Het was de Gentse Sofie Van der Cruysse die met de originele ingeving op de proppen kwam. De naam verwijst naar de 'Gentse neuzekes' of cuberdons, het kegelvormige paarse snoepje dat de laatste jaren opnieuw populair werd door de 'neuzekesoorlog', een mediageniek conflict tussen twee verkopers op de Gentse Groentenmarkt.

(foto Wikipedia / Willtron)

De Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) onthulde vanochtend het plaatsnaambord met 'Neuzekesland' op perron 11-12 in het station Gent-Sint-Pieters. Reizigers die al een selfie in gedachten hebben, hoeven zich niet in allerijl naar het station te haasten, want het bord blijft nog enkele maanden staan. De officiële benaming van het station, Gent-Sint-Pieters, wordt wel behouden. Voor de volledigheid: de NMBS kreeg ook voor andere stations inzendingen, zoals 'Al-de-rest-is-parking' voor Antwerpen-Centraal en 'Lierke-Plezierke' voor Lier.

De NMBS had ook nog nieuws over het Go Unlimited-biljet, waarmee jongeren tussen 16 en 25 jaar aan een voordeeltarief van 25 euro per maand onbeperkt de trein kunnen nemen gedurende 31 kalenderdagen. De actie loopt slechts tot 31 augustus, maar er komt een vervolg. "We gaan het biljet ook lanceren voor de schoolvakanties buiten de zomermaanden, tegen een aangepast bedrag. Met Neuzekesland willen we de campagne op een leuke manier voortzetten."