Treinongeval Saint-Georges-sur-Meuse - Tweede en derde wagon passagierstrein moeten nog getakeld worden

Treinongeval Saint-Georges-sur-Meuse - Tweede en derde wagon passagierstrein moeten nog getakeld worden

De tweede en derde wagon van de passagierstrein die betrokken was het bij het ongeval in Saint-Georges-sur-Meuse moeten nog van de sporen getakeld worden. Dat zegt Infrabelwoordvoerder Frédéric Sacré vandaag rond 7 uur. Ook de schade aan de sporen moet nog worden hersteld, in afwachting rijden er bussen op de verbinding tussen Flémalle-Haute en Hoei. Treinen die vanuit Namen komen, zijn beperkt tot Hoei, die vanuit Luik stoppen in Flémalle-Haute. Tussen beide station heeft de NMBS vervangbussen ingelegd. De spoorwegmaatschappij raadt reizigers van Luik naar Ottignies en omgekeerd evenwel aan zich te verplaatsen via Leuven. De bussen blijven normaal gezien rijden tot vrijdag, maar dat kan ook korter zijn in functie van hoe de werken vorderen op de plaats van het ongeval, aldus nog Sacré.

Gisteren rond 20 uur werden de drie laatste voertuigen van de passagierstrein, diegene die het minste schade hadden opgelopen, weggetakeld. Vanochtend rond 6 uur was het de beurt aan de eerste wagon, die aan de kant werd gezet met een kraan. Ook de laatste wagen van de goederentrein werd aan de kant gezet.

Resten nu nog de tweede en derde wagon van de passagierstrein. De operatie zou volgens Infrabel een deel van de dag in beslag moeten nemen. Daarbij komen nog werkzaamheden om het spoor te herstellen. Vandaag zou ook de zwarte doos van de passagierstrein boven moeten komen.

bron: Belga