Treinongeval Hermalle-sous-Huy - Veertigtal gewonden en drie doden (burgemeester Saint-Georges-Sur-Meuse)

Treinongeval Hermalle-sous-Huy - Veertigtal gewonden en drie doden (burgemeester Saint-Georges-Sur-Meuse)

Bij het treinongeval van zondagavond in Hermalle-sous-Huy zijn een veertigtal gewonden en drie doden gevallen. Dat meldt de burgemeester van Saint-Georges-Sur-Meuse Françis Dejon op basis van een eerste balans. "Het aantal slachtoffers zal mogelijk nog evolueren", aldus de burgemeester rond 01.30 uur. Het ongeval, waarbij een passagierstrein langs achter is ingereden op een goederentrein, vond plaats op de lijn tussen Luik en Namen, op de grens van de gemeenten Engis en Saint-Georges-Sur-Meuse. De botsing was zeer zwaar, aldus de burgemeester. Volgens Infrabel zijn de eerste twee voertuigen van de trein het zwaarst getroffen door de botsing. Het eerste voertuig ligt op zijn zijde, het tweede voertuig is eveneens ontspoord en is gekanteld tot een hoek van 20 graden, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Sacré.

De brandweer van Hoei is ter plaatse, en ook de brandweer en de politie van Luik werden opgeroepen ter versterking. De slachtoffers werden overgebracht naar de abdij van Flône, waar een school gevestigd is. De evacuatie van de gewonden is afgelopen, meldt Sacré rond 02.15 uur. In de naburige gemeente Amay werd een crisiscentrum opgericht.

Er gaat een onderzoek opgestart worden om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken, aldus Sacré, die zich nog niet kan uitspreken over de oorzaak van het ongeval. De woordvoerder meldt wel dat er op dezelfde lijn eerder op de dag problemen waren door een blikseminslag.

bron: Belga