Treinongeluk in Duitsland kost negen mensen het leven

Treinongeluk in Duitsland kost negen mensen het leven

Het ongeval gebeurde vanochtend rond 6.50 uur nabij Bad Aibling, tussen München en de grens met Oostenrijk. Twee treinen reden frontaal op elkaar in. Hoe de botsing is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk heeft een van de twee treinen een rood sein genegeerd.

Op de plaats van het ongeval ligt een enkel spoor waarop 120 km per uur mag worden gereden. Door een nog onbekende oorzaak zijn de twee treinen op dat ene spoor terechtgekomen in tegenovergestelde richting. Hierdoor is een trein ontspoord en zijn verschillende wagons op hun dak terechtgekomen.

Reddingsactie

Onder de negen dodelijke slachtoffers bevinden zich de machinisten en de conducteurs van beide treinen. Honderd mensen raakten gewond, waaronder voornamelijk pendelaars tussen München en Rosenheim.. Volgens de lokale pers zaten er weinig tot geen scholieren op de trein wegens de schoolvakantie.

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, ook uit buurland Oostenrijk. Naast tientallen ambulances zijn ook acht reddingshelikopters bij de reddingsactie ingezet, omdat de spoorlijn ingeklemd is tussen een bos en een rivier, de Mangfall. De plaats van het ongeval is daardoor moeilijk bereikbaar.

Noodnummer

Meridian, de lokale spoorwegmaatschappij, heeft een noodnummer ingesteld. Online is er alleen nog een noodsite te vinden van Meridian.

"Het ongeval is een zware schok voor ons. We doen er alles aan om de reizigers, familieleden en medewerkers te helpen. We waren snel ter plaatse en konden ons een beeld van het zware ongeval maken. We danken de hulpdiensten en overheid die heel snel hulp hebben geboden", reageert Meridian.

Train crash kills at least 8 and injures 150 near #BadAibling in Germany https://t.co/1FRWLlmSsk pic.twitter.com/fSs8KZeVHW

#BadAibling: more than 100 injured, multiple people are dead, at least 11 helicopters at the scene pic.twitter.com/OV0pwvJP1F

— I.E.N. (@GoldenKrant) February 9, 2016

Frontalzusammenstoß zweier Meridian bei #BadAibling. https://t.co/heopDfbxsj pic.twitter.com/XchBh85bzp

— Münchner Merkur (@MerkurStadt) February 9, 2016

Train crash kills at least 8 and injures 150 near #BadAibling in Germany https://t.co/1FRWLlmSsk pic.twitter.com/fSs8KZeVHW

— Bloomberg Business (@business) February 9, 2016