Treinen rijden weer op Brusselse Noord-Zuidas, Centraal heropent om 8 uur

Treinen rijden weer op Brusselse Noord-Zuidas, Centraal heropent om 8 uur

Als gevolg van de terreurdaad in Brussel-Centraal werd dat station gisteravond even voor 21 uur ontruimd. Ook het treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuidverbinding werd stilgelegd. Treinen naar de hoofdstad kregen daardoor Brussel-Zuid als eindstation, andere treinen werden omgeleid rond Brussel.

Vandaag zullen er evenwel opnieuw treinen tussen het Brusselse Noord- en Zuid-station rijden, al houden die geen halt in Brussel-Centraal en is hinder mogelijk. "Het materieel, dat door de onderbreking her en der verspreid is geraakt, wordt nu opnieuw ter plaatse gebracht zodat het opnieuw kan worden ingezet", liet NMBS-woordvoerder Bart Crols verstaan. "Wellicht zullen zich wel nog enkele vertragingen voordoen."

Het centraal station van Brussel bleef vanochtend iets langer gesloten dan gewoonlijk, maar volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) openen de deuren om 8 uur. Treinreizigers zullen, bij het vertonen van hun vervoersbewijs, ook vanochtend nog gratis gebruik kunnen maken van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB.