Treinen reden minder stipt in mei

Treinen reden minder stipt in mei

De Belgische treinen reden in mei van dit jaar trager dan een jaar geleden. Uit cijfers van spoorwegmaatschappij NMBS en spoornetbeheerder Infrabel blijkt dat 86,6% van de verbindingen binnen de zes minuten aankwam. De stiptheid ligt daarmee lager dan in mei vorig jaar, toen die 89,2% bedroeg. In mei zijn 1.456 treinen afgeschaft, een pak minder dan in mei vorig jaar, toen 11.913 treinen geschrapt waren door stakingen.

Hitte laat zich voelen

De NMBS en Infrabel merken op dat het aandeel van derden een grote impact had op de vertragingen. "We stellen een stijging vast van het aantal minuten vertraging als gevolg van onder meer incidenten aan overwegen en spoorlopers", klinkt het.

Ook was er een toename van het aantal materieelpannes (NMBS) en waren er ook meer infrastructuurstoringen (Infrabel). Die problemen zijn deels te wijten aan de temperatuurschommelingen tijdens een maand met enkele heel warme dagen. In mei zijn temperaturen tot meer dan 30 graden Celsius gemeten. "Het preventieve onderhoud en het vervangen van hittegevoelige elementen worden daarom nauwlettend opgevolgd of opgevoerd."

Meest gelezen
 1. juliathumb

  Julia van K3 over haar vriend: «Hij is zich daar heel erg van bewust»

 2. jitskethumb

  Jitske Van de Veire deelt eerlijke foto: «Ik ben gigantisch veel afgevallen»

 3. geertthumb

  Geert Meyfroidt: «Ik denk dat dat bij veel mensen nog altijd niet doordringt»

 4. delphinethumb

  ‘Temptation’-Delphine openhartig over Bert: «Hij smeekte me om hem terug te nemen»

 5. FGAPvS8XIAI1Bjr

  Kerstkaartje waarop Donald Trump poseert als ejaculerende penis gaat viraal