Treinbestuurder leukt pendelen op met quiz en liedjes

Treinbestuurder leukt pendelen op met quiz en liedjes

Pendelaars die dinsdag de trein van 8u06 tussen Streatham en Londen namen waren aangenaam verrast toen de treinbestuurder plots begon te spreken over de intercom. De opgewekte bestuurder van Southern Rail UK besloot zijn passagiers te trakteren op een vroege quiz, met als hoogtepunt een muziekvraag die hij zelf zong. Deelnemers konden hun antwoorden insturen via Twitter met de hashtag #timetunneltrain.

Pendelaars gebruikten de hashtag massaal om hun waardering voor de leuke treinrit te laten blijken. Er kwam zelfs een verzoek voor het werkschema van de bestuurder zodat mensen altijd de 'Timetunneltrain' kunnen nemen.

'This is your train to WORK, calling at WORK only' loving this train driver #timetunneltrain

— Louise Buckley (@LouiseMBuckley) 26 januari 2016

On a train to London Bridge and the driver is hosting a quiz over the tannoy. So awesome. He even has a hashtag: #timetunneltrain

— Dan Schreiber (@Schreiberland) 26 januari 2016

#timetunneltrain is the ONLY thing which makes me smile before 10am.

— Olivia Cook (@oliviaaimee) 26 januari 2016

Love, love, LOVE finding myself on the #timetunneltrain thank you 'Quiz Master' for brightening my morning - always a treat! #SouthernRail ?

— Lisa MacGregor (@LisaMacGregor_) 26 januari 2016

Amazing driver - good humour and great idea for quiz! Thank you! #timetunneltrain

— Jason Symson (@jasonsymson) 26 januari 2016

#timetunneltrain @SouthernRailUK please can you tell us this drivers shifts so we can always make sure we're on his train?

— Olivia Cook (@oliviaaimee) 26 januari 2016

Tot groot jolijt van de pendelaars was de bestuurder vandaag weer op post met een nieuwe quiz.

Fist pump back to the #timetunneltrain driver for his quiz this morning and singing the music round - what a hero!

— Amy-Rose Poole (@AmyRosePoole) 27 januari 2016

Het is echter niet de eerste keer dat passagiers op de 'Timetunneltrain' stapten. Afgaande op de hashtag leukt de bestuurder het Londense woon-werkverkeer op sinds oktober op met quizvragen, feitjes en mopjes.

Random quiz from the relentlessly chirpy driver (7.11am from Crystal Palace to Victoria)! #southerntrains #timetunneltrain

— Charlotte (@vintagegaylady) 7 oktober 2015

Peter Hannaford slaagde erin om een foto te trekken van de mysterieuze treinbestuurder. De man heet Steve, maar veel meer is er niet geweten. Mashable slaagde er niet in om Steve te bereiken, maar sprak wel met Peter Hannaford. "Hij gaf allerlei leuke weetjes over de trein: de leeftijd, het merk, de capaciteit ... Hij verwees ook regelmatig naar zijn hashtag. Heel wat mensen waren aan het glimlachen en dat is normaal gezien niet het geval tijdens het pendelen", aldus Hannaford aan Mashable.