Trein ramt auto in Zele: bestuurder slalomde tussen de slagbomen

Trein ramt auto in Zele: bestuurder slalomde tussen de slagbomen

Het incident gebeurde om 6.45 uur. De trein Sint-Niklaas-Kortrijk botste op een auto op de overweg van de Lokerenbaan in Zele. "Volgens de eerste vaststellingen heeft de bestuurder van het voertuig type lichte vracht, niettegenstaande de slagbomen omlaag waren, geslalomd tussen de slagbomen door en is de wagen zo in botsing gekomen met een aankomende trein. In het voertuig waren - naast de bestuurder - drie passagiers aanwezig, die in kritieke toestand afgevoerd zijn naar het ziekenhuis", zegt het parket.

Passagiers

De toestand van twee van de drie passagiers is ondertussen stabiel. De bestuurder raakte lichtgewond. De 20-jarige man uit Hamme werd na verzorging in het ziekenhuis meegenomen voor verhoor. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

Vervangbussen

Tussen Lokeren en Dendermonde is vandaag geen treinverkeer mogelijk, want wellicht houdt de hinder de hele dag aan. Het wrak en de trein zullen getakeld moeten worden, en een wissel moet waarschijnlijk hersteld worden. Spoormaatschappij NMBS legt vervangbussen in.