Trein maakt dodelijke crash in Hoboken

Trein maakt dodelijke crash in Hoboken

Het ongeval gebeurde gisteren in volle ochtendspits. De passagierstrein was op weg naar Manhattan, toen hij crashte en ontspoorde bij het binnenkomen van het station van Hoboken. Bij het ter perse gaan stond de dodentol op drie, meldden lokale media en New Jersey Transit. Chris Christie, de gouverneur van New Jersey, hield het evenwel op één dodelijk slachtoffer.

Trein opgetild

Volgens een bediende van de vervoersmaatschappij botste het voertuig frontaal tegen de betonnen stootblokken op het einde van het perron. Daardoor werd de trein opgetild en kwam het glazen dak boven de sporen naar beneden. Naast de menselijke tol raakt zo ook het station zwaar beschadigd.

Volgens ooggetuigen remde de trein niet af en zaten verschillende mensen lange tijd vast in de wrakken van de treinstellen. Dat leidde tot veel paniek. Zo probeerden verschillende mensen om de ramen te verbrijzelen. Ook sommige pendelaars die op het perron stonden zouden gegrepen zijn door de binnenrijdende trein.

Druk station

Hoboken ligt tegenover Manhattan aan de andere kant van de Hudson-rivier. Het station geldt als één van de drukste in het grootstedelijke gebied van New York. Het Amerikaanse agentschap voor transportveiligheid, de National Transportation Safety Board, heeft een onderzoek geopend naar het ongeval.