Transport borstvoedingsmelk inbegrepen

Transport borstvoedingsmelk inbegrepen

Maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekeringen zijn niet nieuw en maken vaak deel uit van het verloningspakket. Maar sommige bedrijven halen alles uit de kast om werknemers aan te trekken en tevreden te houden. Vooral in Amerika pakken bedrijven uit met uitzonderlijke maatregelen. Een overzicht van de tien meest spectaculaire extralegale voordelen.

 

1. Netflix biedt zijn werknemers maar liefst één jaar ouderschapsverlof. Ze laten de nieuwe ouders nadien ook toe om parttime te komen werken.

2. Salesforce geeft de werknemers zes dagen betaald verlof extra om aan vrijwilligerswerk te doen. Als ze die zes dagen effectief gepresteerd hebben, dan geeft het bedrijf 1.000 euro dat ze aan een goed doel mogen wegschenken.

3. Spotify geeft zes maanden betaald ouderschapsverlof, maar werknemers kunnen er ook voor kiezen om op kosten van het bedrijf de eicellen in te vriezen voor later. Het bedrijf dekt ook andere kosten van vruchtbaarheidsbehandelingen.

4. WWF geeft de werknemers de mogelijkheid om elke andere vrijdag vrij te nemen, ook bekend onder de naam Panda Fridays.

5. Airbnb geeft alle werknemers jaarlijks 2.000 euro extra om rond te reizen en te verblijven in een van de Airbnb's, waar ook ter wereld.

6. Twitter verzorgt alle maaltijden voor de werknemers. Daarnaast kan je in het bedrijf ook een beroep doen op tal van diensten zoals daar zijn: accupunctuur of improvisatiecursussen.

7. Disney wil alle medewerkers laten meegenieten van de pretparken. Ze krijgen gratis tickets en ook  vrienden en familieleden kunnen meegenieten.

8. Epic Systems Corporation geeft werknemers een betaalde maand sabbatical na vijf jaar dienst. Tijdens die maand mogen ze op zoek gaan naar hun creatieve talenten.

9. Zillow heeft bijzondere aandacht voor de mama's. Zo neemt het bedrijf alle kosten voor eigen rekening van het transport van de borstvoedingsmelk naar huis als de mama's onderweg zijn voor het werk.

10. Google-werknemers hebben een hoop voordelen. Een daarvan is dat de partner van een overleden werknemer gedurende tien jaar nog de helft van het inkomen van de partner ontvangt.

 

Bron: Glassdoor