TowStop maakt einde aan parkeerboetes

TowStop maakt einde aan parkeerboetes

Je kent de frustratie wel als je een parkeerboete krijgt juist wanneer je wilde vertrekken. De TowStop sticker zal een einde maken aan deze frustratie want het maakt parkeerboetes helemaal overbodig. TowStop, dat werd uitgevonden door Daniel Kalliontzis, stuurt namelijk een sms naar de chauffeur als de parkeerwachter de sticker aanraakt. Op deze manier wordt de bestuurder van de wagen verwittigd waardoor hij nog tijdig zijn auto kan verplaatsen.

De high-tech auto sticker is ontworpen om op de voorruit van de auto te worden gekleefd. Het handige gadget moet parkeerboetes voorkomen doordat het de parkeerwachter toestaat om in contact te komen met de bestuurder.

De slimme sticker moet aan de binnenkant van de voorruit bevestigd worden met behulp van zuignappen. Als de parkeerwachter de sticker aanraakt, zal de sticker automatisch een sms-bericht versturen naar de eigenaar van de auto die dan een bericht kan terugsturen waarin hij uitlegt hoe lang hij nog onderweg is. Dat bericht komt op het schermpje van de sticker.

De TowStop-sticker kan worden opgeladen via een USB-kabel en is beschikbaar voor pre-order voor 54 euro.

Natuurlijk zal het systeem nog steeds afhangen van de goede wil van de parkeerwachters en de wet in het land, want de parkeerwetten zijn niet overal dezelfde, maar uiteindelijk is het goedkoper om dit systeem te gebruiken dan om auto's te laten wegslepen.