Touroperators tevreden over zomerseizoen

Touroperators tevreden over zomerseizoen

Zowel Jetair als Thomas Cook zijn tevreden over de maanden juli en augustus, ondanks de aanslagen op 22 maart. Jetair zegt dat het aantal vertrekken per vliegtuig in juli en augustus met 3,2 procent is gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bij Thomas Cook heeft woordvoerder Koen Van den Bosch het over "een redelijk goed seizoen gezien de geopolitieke context". Bij Jetair was Spanje het populairst. "Meer dan een op de drie koos voor Spanje", zegt woordvoerster Florence Bruyère. Griekenland volgt op de tweede plaats, Tunesië houdt, ondanks een daling, de derde plaats vast. "Mexico en Bulgarije tekenden procentueel de mooiste groei op." De autovakanties stegen dan weer met 4 procent bij Jetair. Voornaamste bestemmingen zijn Frankrijk, gevolgd door Duitsland en Spanje. Daarnaast gingen ook Italië, Oostenrijk en Zwitserland vooruit. De sterkste groei, met 40 procent, werd opgetekend voor Slovenië.

Thomas Cook heeft zijn resultaten voor de zomer nog niet gepubliceerd, maar van de woordvoerder is te horen dat het seizoen "redelijk goed verliep, gezien de geopolitieke context". Ondanks de goede cijfers voor de zomer blijft 2016 een moeilijk jaar voor het internationaal toerisme, meent Jetair.

Voor de winter zien de touroperators nu al een positieve tendens. "De verkoop voor deze winter is heel goed begonnen", zegt Van den Bosch.

bron: Belga