Tournée Minérale - De redactie tipt de beste sapjesbars in Gent, Brussel en Antwerpen

Tournée Minérale - De redactie tipt de beste sapjesbars in Gent, Brussel en Antwerpen

Gent

Ganzerik / Zaza Bertrand

Ganzerik

Ganzerik is een gezellig buurt-eetcafé dat twee sapjes op tap aanbiedt: de bio limonadevan citroen en appelsien en een ice tea van vlierbloesem, druif, kamille en brandnetel. Hoeft het voor jou allemaal niet zo gesofisticeerd? Er is ook appelsap met appeltjes uit een lokale boomgaard.

Druifstraat 39, Gent

 

Facebook / De Roos

De Roos

De Roos noemt zichzelf een volkshuis van de 21ste eeuw. Naast een warm interieur hebben ze verse gemberlimonade en verse gemberthee in de aanbieding. Je kan er ook ecologisch verantwoorde sapjes van De Drie Wilgen drinken. Een gemberthee is trouwens ook een aanrader voor mensen die niet stoppen met drinken. Gember helpt namelijk tegen misselijkheid en braken.

Wolterslaan 44, Gent

Facebook / Faja Lobi

Faja Lobi

Faja Lobi is een Surinaams café met een knus houten interieur. Je vindt er sapjes en bionades van Oxfam, maar ook huisgemaakte sapjes zoals Orcheade (een verfrissende Joods-Surinaamse drank met amandelsiroop en melk) en Dawett, een Javaans-Surinaamse drank op basis van kokosmelk en citroengras.

Vlaanderenstraat 2, Gent

Antwerpen

Café Kamiel

In het hart van de gemoedelijke wijk Markgrave vind je lunchbar Café Kamiel. De biogerichte insteek van het buffet wordt er ook doorgetrokken in de drankkaart. Dorstigen kunnen zich laven aan drie verschillende reeksen van biolimonades en fris en fruitige icetea-combinaties.

Markgravelei 90, Antwerpen

Bar Leon

Verscholen in het diepst van Borgerhout, aan de speeltuin van het Krugerplein ligt Bar Leon, een café dat de zon steeds naar zijn terras lokt. Wil je relaxen in de frisse buitenlucht, geniet dan ondertussen van een rabarber- en gemberlimonade of nip van een dorstlessende ‘Casablanca'.

Reuzenstraat 23, Borgerhout.

Barchel

Stap je Barchel binnen, dan nestel je je in de grijze zone tussen een galerij en een koffie/lunchbar. In het schitterend gerenoveerde herenhuis kan je proeven van heerlijk verse vruchtensapjes en verrassende, zelfgemaakte icetea's.

Van Bréestraat 6, Antwerpen

Brussel

Oficina

Het gezellige Oficina is een klein biorestaurant op de hoek van de Aalststraat. Het interieur is knus, de bediening een en al glimlach. En bovendien worden alle ingrediënten lokaal geproduceerd. Heb je trek in een huisbereide limonade? Of een thee met vers fruit? Dan moet je hier wezen.

Aalststraat 16, Brussel

Peck 20

De Peck 20 is iets minder bekend en iets minder druk dan z'n grote broer Peck 47 aan de Brusselse Beurs, maar moet zeker niet onderdoen. Op de kaart vind je een arsenaal aan koffie en thee, maar ook zelfgemaakte icetea en homemade lemonade. Een aanrader!

Jourdanstraat 20, Sint-Gillis

JAT

Wie houdt van gezellige drukte en verse sapjes is bij de koffiebar JAT aan het juiste adres. De meeste mensen gaan er langs voor een uitgebreide bunch, maar je kan er natuurlijk ook binnenspringen voor hun uitgebreide aanbod aan smoothies, koffie en thee.

Naamsestraat 28, Brussel