Tour - Jens Debusschere loopt barst op in schouderblad

Tour - Jens Debusschere loopt barst op in schouderblad

Jens Debusschere (Lotto-Soudal) heeft zaterdag bij een valpartij in de veertiende etappe van de Tour de France een barst opgelopen in zijn rechterschouderblad. Ook zijn sleutelbeen is geraakt en er is sprake van verwondingen aan de hand. Zijn knie liep eveneens schaafwonden op. Het is nog onduidelijk of hij zondag start in de vijftiende etappe. Voor Debusschere is het zijn tweede deelname aan de Tour de France. Hij maakt deel uit van de sprinttrein van André Greipel. Debusschere was net enkele bidons gaan halen toen enkele auto's vol in de remmen moesten, waarbij de Deen Matti Breschel viel en zijn sleutelbeenbreuk brak. In de chaos die daarbij ontstond, viel ook Debusschere. Hij zou nog wel finishen, maar klaagde over veel pijn.

Meteen na de etappe liep hij langs bij de medische post aan de finish en onderging hij een radiologisch onderzoek, waarbij dus een barst in het schouderblad werd vastgesteld. Ook zijn sleutelbeen is geraakt, maar niet gebroken.

Debusschere viel op dezelfde zijde als bij zijn val in Gent-Wevelgem. Hij liep toen een hersenschudding op, een kneuzing tussen schouder en sleutelbeen en breuken in twee dwarsuitsteeksels van de ruggenwervels, waardoor zijn voorjaar voorbij was.

bron: Belga