Tour-hoofdkwartier in Brussel ingehuldigd

Tour-hoofdkwartier in Brussel ingehuldigd

Het hoofdkwartier van de Tourorganisatie, belast met de organisatie van de Grand Départ in 2019, is vandaag op het Brusselse Brouckèreplein ingehuldigd. Een vijftiental personen zullen er het evenement voorbereiden, waarvoor zo'n 3.000 à 4.000 vrijwilligers zullen worden gerekruteerd. Dat gaf Brussels schepen van Sport Alain Courtois mee. De voorbereiding van de eerste twee etappes van de Tour - op 6 juli een rit in lijn tussen het Koninklijk Paleis en het Kasteel van Laken via Charleroi en op 7 juli een ploegentijdrit door de straten van de hoofdstad met aankomst aan het Atomium - zal vanaf nu beginnen.

Voor de organisatie deed de stad beroep op Brussels Major Events, dat een veertigtal personen ter beschikking van het project stelt. Behalve de etappes zelf moet het hoofdkwartier zich ook bezighouden met de vele evenementen gelieerd aan de Grand Départ in Brussel. De teams zullen vanaf maandag aankomen, op donderdag volgt de teamvoorstelling op de Grote Markt. De coureurs zullen daarbij onder meer door de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen paraderen.

Vanaf 28 maart 2019, oftewel honderd dagen voor de start van de Tour, zal het "Maison du Tour" ook een toeristisch informatiecentrum huisvesten.

bron: Belga