Tour de France - Vincenzo Nibali geeft na val op met ruggenwervelbreuk

Tour de France - Vincenzo Nibali geeft na val op met ruggenwervelbreuk

Vincenzo Nibali verschijnt vrijdag niet aan de start van de dertiende etappe in de Ronde van Frankrijk. De Italiaanse renner van Bahrein Merida liep donderdag bij een val in de twaalfde rit naar Alpe d'Huez een wervelbreuk op en gooit de handdoek, zo bevestigde Nibali donderdagavond zelf via zijn Twitteraccount. Nibali kwam donderdag op vier kilometer van de meet ten val in de groep der favorieten. Naar eigen zeggen lag een contact met een motor aan de basis van de crash. De Tourwinnaar van 2014 verbeet de pijn en beëindigde de twaalfde etappe met een zevende plaats in de uitslag op amper 13 seconden van dagwinnaar Geraint Thomas.

"De weg werd smaller en er waren geen dranghekken", legde Nibali uit op het Twitteraccount van zijn team. "Er waren twee politiemotoren. Toen Froome versnelde, volgde ik hem en voelde ik me goed. Dan vertraagden we en kwam ik ten val."

Na de aankomst vreesde zijn team Bahrein Merida voor een breuk in de ruggenwervel. De "Haai van Messina" werd voor extra controles per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis van Grenoble. Scans bevestigden de wervelbreuk. "Helaas was het resultaat van de medische testen niet goed. Morgen/vrijdag keer ik terug naar huis om mijn revalidatie aan te vatten. Bedankt voor alle steun", tweette de Siciliaan.

De 33-jarige Nibali stond in het algemene klassement op de vierde plaats op 2:37 van leider Geraint Thomas.

bron: Belga