Tour de France - Greipel heeft vragen bij Col du Portet-beklimming van Démare, Fransman reageert furieus

Tour de France - Greipel heeft vragen bij Col du Portet-beklimming van Démare, Fransman reageert furieus

André Greipel heeft bedenkingen bij de beklimming van de Col du Portet van Arnaud Démare. "Misschien moet iemand Groupama-FDJ en Arnaud Démare vertellen dat er GPS-tracking is in de Tour", schreef de Duitser na de zeventiende etappe van woensdag op Twitter. "Chapeau om maar 9 minuten te verliezen op een klim van 17 kilometer op Nairo Quintana." Démare reageerde enkele uren later in niet mis te verstane bewoordingen. Greipel voegde bij zijn tweet een afbeelding waarop te zien is dat Démare op 16,9 kilometer van de meet, aan de voet van de col du Portet, een achterstand heeft van 20:32 op de kop van de koers. De Fransman, van wie klimmen niet bepaald de specialiteit is, finishte uiteindelijk toch nog binnen de tijdslimiet, op 29:16 van winnaar Quintana.

Greipel, die de Tour vroegtijdig moest verlaten, liet uitschijnen dat niet alles koosjer is verlopen tijdens de klim. De Duitser voegde aan zijn tweet #notthefirsttime toe. Dit is een verwijzing naar Milaan-Sanremo van 2016. Démare won toen, maar zou met behulp van een ploegwagen na een val teruggekeerd zijn in het peloton. De Fransman ontkende steevast en de jury gaf er indertijd geen gevolg aan.

De reactie van Arnaud Démare liet niet op zich wachten. "Fijn om te weten dat jij me niet zoveel respecteert als ik jou", was de Franse sprinter hard. "Ik dacht dat je slimmer was. Er zijn juryleden overal. Ik stuur je mijn documenten door. Aangezien jij de expert ben, ben ik benieuwd wat je daar van zal denken."

bron: Belga