Tour de France - Greg Van Avermaet snakt naar rustdag

Tour de France - Greg Van Avermaet snakt naar rustdag

Greg Van Avemaet schoof zondag mee in de vroege vlucht, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een elfde plaats, op 2:31 van winnaar Magnus Cort Nielsen. Aan de finish werd Van Avermaet opgewacht door zijn vriendin Ellen en dochtertje Fleur, die hij meteen op zijn stuurstang nam. "Ik voelde me eigenlijk nog vrij goed, beter dan zaterdag", gaf Van Avermaet aan, dus waagde ik mijn kans. Het was een hevige strijd om in de vlucht te geraken. In dat eerste uur was het echt 'à bloc' koersen. Dat zijn van die momenten dat je voelt dat je in orde bent. Ik heb het een paar keer geprobeerd en was dan toch weer mee. Het is een bevestiging van mijn goede vorm en daar ben ik blij om."

Voor de rest was het afzien vandaag. Die colletjes onderweg waren toch vrij lastig. Op die laatste beklimming was het eerste stuk heel steil, net iets te steil voor mij. Het tempo viel daar nog mee, maar toen ze begonnen te demarreren, betekende dat voor mij de doodsteek. Ik heb lang proberen aan te klampen en ben dan in een goed tempo naar boven gereden. Terugkomen in de afdaling lukte me niet meer, ook al gingen Impey en Terpstra nog snel. Dat is jammer, maar dat is ook koers. Ik heb het geprobeerd en meer dan die elfde plaats zat er niet in."

Maandag is het rustdag. "En die zal deugd doen". Ik kwam de afgelopen dagen een paar keer te kort omdat het parcours net iets te lastig was voor mij, maar ik ben wel tevreden over mijn conditie en mijn resultaten. Ik was er al een paar keer dicht bij, maar je moet ook nog wat geluk hebben, met het parcours ook. Ik heb veel energie verspild de voorbije dagen door dat vele klimwerk en dat voel je wel. Ik hoop op die rustdag nu de batterijen op te laden en dan volgt nog een week Tour. Ik hoop die vorm nog vast te houden tot het EK in Glasgow. In een eendagskoers kan ik toch altijd net iets meer, dus heb ik er wel vertrouwen in."

.

bron: Belga