Tottenham en Liverpool delen de punten

Tottenham en Liverpool hebben zaterdag in de opener van de derde speeldag in de Engelse Premier League 1-1 gelijkgespeeld. Simon Mignolet (Liverpool), Toby Alderweireld en Jan Vertonghen (beiden Tottenham) stonden de hele partij tussen de lijnen. Divock Origi (Liverpool) mocht twintig minuten voor tijd invallen, terwijl bij Tottenham Mousa Dembélé (geschorst) en Nacer Chadli niet in de selectie zaten. Liverpool begon het sterkst op White Harte Lane en thuisdoelman Vorm moest Tottenham, op kansen van Coutinho en Mané (2x), tot drie maal toe behoeden voor een achterstand. De Spurs leken de rust te gaan halen, maar een domme fout van Lamela in de zestien besliste daar anders over. Milner zette zich achter de bal en trapte Liverpool na 43 minuten verdiend op 0-1.

Tottenham kwam na de pauze beter in de wedstrijd en Lamela zette zijn strafschopfout recht door linksachter Rose te bedienen, die de gelijkmaker voorbij Mignolet vlamde. Enkele minuten eerder had Mignolet nog alles uit de kast moeten halen om een krachtige kopstoot van Alderweireld tegen te houden.

Beide ploegen handhaven zich door het gelijkspel in de subtop. Tottenham telt na drie wedstrijden vijf punten, Liverpool vier.