Tot 35 graden volgende week

Tot 35 graden volgende week

Deze namiddag krijgen we afwisselend wolken en opklaringen, die aan de kust breder zijn. Het blijft droog. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 21 graden in het centrum. De matige west- tot noordwestenwind ruimt geleidelijk naar noord en zwakt af.

Morgen begint licht bewolkt of helder. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken maar blijft het droog. De maxima gaan in stijgende lijn en liggen tussen 20 graden op de Ardense hoogten en 24 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Zondag is de eerste warme dag van een reeks. De maxima kunnen plaatselijk oplopen tot 29 graden. Af en toe schuiven hoge wolkensluiers voor de zon. Er kunnen zich ook enkele stapelwolken ontwikkelen. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richting. Aan zee verwachten we een zeebries uit noordoost.

Maandag blijft het droog en zonnig met hoge wolkensluiers en enkele stapelwolken. Het wordt zeer warm met maxima tot plaatselijk 32 graden. Ook aan zee komen we in de buurt van 28 graden voor de zeebries opsteekt.

Ook dinsdag is het heet met soms hoge wolkensluiers. De maxima gaan in stijgende lijn en bereiken plaatselijk 34 of zelfs 35 graden. Aan zee brengt een zeebries wat koelte. Ook woensdag kreunt het land nog onder de hitte. Er is vrijwel geen wolkje aan de lucht bij maxima tot 34 of 35 graden.

Voor donderdag en vrijdag moet het KMI de luchtmassa's volgen. De warme lucht zou kunnen teruggedrongen worden naar Frankrijk. In onze streken zou het dan nog zonnig blijven met zomerse temperaturen rond 30 graden in sommige streken. Andere modellen verlengen (of versterken zelfs) de hittegolf. Het blijft nog onzeker.

bron: Belga