Tot 20 graden vandaag

Tot 20 graden vandaag

Vanmiddag blijft het droog op een lokale bui na. Er zijn opklaringen maar ook regelmatig nog vooral hoge en middelhoge wolkenvelden. Het is zacht met maxima tussen 16 en lokaal 20 graden, bij een zwakke tot matige oostenwind. Dat meldt het KMI. Morgen is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Tijdelijk wat lichte regen is geenszins uitgesloten. Maxima van 15 tot lokaal 20 graden. Er staat een matige tot soms vrij krachtige, aan zee veelal vrij krachtige, zuidenwind die verder ruimt naar het zuidwesten.

Vrijdag hangen er vrij veel wolkenvelden maar blijft het droog. Het wordt zo'n 16 graden in het centrum bij een matige tot vrij krachtige zuidzuidwestenwind.

Zaterdag is het gedeeltelijk tot soms zwaar bewolkt. Later neemt in het westen de bewolking verder toe en kan er tegen de avond wat lichte regen vallen. Het wordt zo'n 17 graden bij een veelal vrij krachtige zuidzuidwestenwind.

Zondag komen we geleidelijk aan aan de achterzijde van een koufront. In het westen is het al snel droog met geleidelijk enkele opklaringen vanaf zee. In het zuidoosten echter kan het nog bijna heel de dag regenen bij tussenpozen. Daar blijft het bewolkt. Het is flink afgekoeld met maxima rond slechts 12 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noordnoordwesten.

Maandag hangen er vaak wolkenvelden maar blijft het droog, bij zo'n 11 graden. Dinsdag schijnt de zon regelmatig al wordt ze soms versluierd door hoge bewolking. Er waait evenwel een onaangename oostnoordoostenwind en het wordt niet warmer dan zo'n 11 graden. 's Morgens kan het aan de grond lokaal licht vriezen.

Woensdag is het gedeeltelijk bewolkt en blijft het waarschijnlijk droog. Het is met 9 à 10 graden te koud voor de tijd van het jaar. 's Morgens is er opnieuw lokaal kans op lichte vorst.

bron: Belga