Toppers verdelen andermaal de buit

Wout van Aert en Mathieu van der Poel hebben er elk een overwinning bij. De wereldkampioen triomfeerde zaterdag in Essen, terwijl zijn Nederlandse aartsrivaal een dag later revanche nam in de Druivencross.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

De GP Rouwmoer in Essen gold zaterdag als de vierde manche in de DVV Verzekeringen Trofee, een regelmatigheidscriterium waarin Van Aert (foto rechts) dit seizoen de plak zwaait. De renner van Crelan-Vastgoedservice bouwde er zijn leidersplaats nog wat verder uit, al werd hij wel geholpen door pech voor Van der Poel (links).

Door een lekke band was de Nederlander al vroeg op achtervolgen aangewezen. Problemen met de ketting beletten hem nadien om de achtervolging in te zetten, waardoor Van Aert enkel met Kevin Pauwels rekening moest houden. Uiteindelijk haalde hij het met ruime voorsprong, terwijl Tom Meeusen de spurt om de derde plaats naar zijn hand zette.

Van der Poel reageert

Daags nadien nam Van der Poel in Overijse meteen revanche. Duidelijk geprikkeld door zijn teleurstellende zestiende plaats in Essen draaide de kopman van Beobank-Corendon van bij de start de gashendel helemaal open. Aan het einde van de eerste ronde had hij zo al een kleine bonus op de concurrentie bij elkaar gefietst, die hij nadien stelselmatig verder uitbouwde. Aan de finish hield hij 55 seconden voorsprong op Van Aert over. Pauwels haalde net als een dag eerder het podium.

Frustratie

«Ik heb de frustratie van zaterdag uit mijn lijf gefietst», lachte Van der Poel na afloop. «Het was niet de bedoeling om de hele wedstrijd op kop te rijden, maar ik wilde de wedstrijd meteen in handen nemen. Ik ben trots op deze overwinning.» De Nederlander zit dit seizoen zo al aan elf zeges, net eentje meer dan Van Aert.