Topper eindigt onbeslist

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge heeft geen winnaar opgeleverd. Vooral de Brusselaars maakten aanspraak op meer, maar verder dan een onterecht afgekeurde goal en een paar fikse missers kwam de landskampioen niet: 0-0.
Maarten

Het is meteen de eerste keer dit seizoen dat Club Brugge gelijkspeelt. Daar konden de bezoekers achteraf best tevreden mee zijn. Niet alleen blijft de kloof met Anderlecht negen punten, het had niet veel gescheeld of de Brusselaars hadden de punten thuis gehouden.

Harbaoui onterecht afgevlagd

Zo keurde scheidsrechter Laforge in de eerste helft een doelpunt van Harbaoui onterecht af wegens buitenspel. De Tunesiër, die in de spits de voorkeur kreeg op Teodorczyk, werd ook na de rust een goal ontzegd, al was dat toen wél terecht.

Vooral Gerkens had de nodige kansen om Anderlecht aan winst te helpen, maar de bedrijvige middenvelder miste ze allemaal. Met name na tien minuten in de tweede helft mikte hij een uitgelezen mogelijkheid onbesuisd over. In de slotfase bracht Cools nog redding op de lijn.

Charleroi wint

Club Brugge zal dus nog even langer moeten wachten op een eerste competitiezege in het Astridpark. De laatste dateert ondertussen al van 1998. In de stand sluipt Charleroi dankzij een 1-3 zege bij Antwerp wat dichterbij. Benavente (2x) en Lukebakio scoorden voor de Zebra's.