Topman Sanoma België en Nederland na acht maanden al weer weg

Marc Duijndam, de topman van de Belgische en Nederlandse tak van het Finse mediabedrijf Sanoma, verlaat na amper acht maanden al weer het bedrijf. De taken van Duijndam, die per direct vertrekt, worden tijdelijk overgenomen door Susan Duinhoven, topvrouw van het gehele Sanoma-concern. De beslissing is "in goed onderling overleg" genomen, zo staat te lezen op de website van Sanoma. Duijndam volgde begin dit jaar bij Sanoma Peter de Mönnink op, die overstapte naar mediabedrijf Talpa. Eerder werkte hij onder meer voor Google en LinkedIn. Een sollicitatieprocedure voor een definitieve opvolger is gestart. Zodra meer bekend is over de opvolging, wordt hierover gecommuniceerd, aldus het mediabedrijf.

"Sanoma is een prachtig bedrijf met vele kansen en uitdagingen, maar ik heb gemerkt dat een bedrijf als Sanoma toch niet geheel bij mijn persoonlijke ambities aansluit", zo laat Duijndam weten in een verklaring. Volgens een woordvoerster meldde Duijndam zich in juni ziek en zat hij sindsdien thuis.

Duinhoven noemt het in een reactie spijtig dat Duijndam het bedrijf zo snel verlaat. "Ik wil hem bedanken voor zijn bijdrage en wens hem het allerbeste", aldus de CEO van Sanoma Group.

Sanoma geeft in België enkel nog woon- en decoratiebladen uit. Begin dit jaar verkocht het bedrijf de vrouwenbladen zoals Flair en Libelle aan Roularta.

bron: Belga